Sposób przygotowania:
Tarta na oleju z białą kiełbasąCiasto W misce umieścić wszystkie składniki na spód tarty i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Formę do tarty o śr. 26-28 cm wyłożyć ciastem. Ciasto nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia i obciążyć fasolą.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 15 minut. Następnie usunąć papier z obciążeniem i piec kolejne 10 minut, aż będzie złote.
Farsz Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. W misce połączyć jajka, chrzan, śmietanę, doprawić solą i pieprzem. W garnku ugotować kiełbasę z dodatkiem 2 listków laurowych, czosnku i majeranku (około 20 minut) Dno wypieczonego ciasta wyłożyć cebulą, na to ułożyć podgotowaną białą kiełbasę i wszystko zalać masą jajeczną. Na tartę zetrzeć ser i obficie posypać majerankiem. Zapiekać w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku około 30-40 minut.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2