Sposób przygotowania:
Marynowane filety w płatkach kukurydzianych
Mięso oczyszczamy i kroimy na kotleciki. Lekko rozbijamy.
W półlitrowym garnku roztrzepujemy jajka, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Dodaję przyprawy i jeszcze raz mieszamy. Gdyby było za gęste można dodać troszkę wody.
Mięso obtaczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na całą noc.
Płatki lekko rozdrabniamy, dodajemy słodką i ostrą paprykę.
Mięso obtaczamy w płatkach i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)
W półlitrowym garnku roztrzepujemy jajka, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Dodaję przyprawy i jeszcze raz mieszamy. Gdyby było za gęste można dodać troszkę wody.
Mięso obtaczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na całą noc.
Płatki lekko rozdrabniamy, dodajemy słodką i ostrą paprykę.
Mięso obtaczamy w płatkach i smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego:-)