Sposób przygotowania:
Pęczotto z warzywami
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.
W garnku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy marchewkę, cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy oregano, sól i pieprz. Następnie dodajemy kaszę i smażymy chwilę razem, po czym, porcjami, wlewamy bulion. Kolejną porcję bulionu wlewamy wtedy, gdy kasza wchłonie poprzednią. Gdy kasza wchłonie cały bulion, danie doprawiamy do smaku.
W garnku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy marchewkę, cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy oregano, sól i pieprz. Następnie dodajemy kaszę i smażymy chwilę razem, po czym, porcjami, wlewamy bulion. Kolejną porcję bulionu wlewamy wtedy, gdy kasza wchłonie poprzednią. Gdy kasza wchłonie cały bulion, danie doprawiamy do smaku.