Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1343]

Pęczotto z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekkie, zdrowe, kolorowe - takie dania zawsze poprawiają mi humor i dają poczucie, że dbam o swój organizm. Takim daniem jest np. wegetariańskie pęczotto.

Pęczotto z warzywami

Składniki:

Pęczotto z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pęczotto z warzywami
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Paprykę i cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

W garnku lub na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy cebulę. Dodajemy marchewkę, cukinię i paprykę, smażymy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy oregano, sól i pieprz. Następnie dodajemy kaszę i smażymy chwilę razem, po czym, porcjami, wlewamy bulion. Kolejną porcję bulionu wlewamy wtedy, gdy kasza wchłonie poprzednią. Gdy kasza wchłonie cały bulion, danie doprawiamy do smaku.