Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Biała kiełbasa w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kiełbasa pieczona z majerankiem jest bardzo aromatyczna i smaczna.

Biała kiełbasa w majeranku

Składniki:

Biała kiełbasa w majeranku

 

  • 1 kg białej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 łyżki świeżego majeranku
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki smalcu

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa w majeranku
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne posmarować połową smalcu, wyłożyć pokrojoną cebulę, posypać połową posiekanego majeranku. Kiełbasę ciasno ułożyć na cebuli, obłożyć posiekanym czosnkiem, posypać majerankiem i polać roztopionym pozostałym smalcem. Wstawić do piekarnika. Piec około 50 minut w temp 190 stopni. Kiełbasę kilkakrotnie przewracać i nakłuwać skórkę aby ze środka wyciekł tłuszcz i woda. Upieczoną podawać z pieczywem.