Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Biała kiełbasa z brukselką :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna , szybka potrawa obiadowa .

Biała kiełbasa z brukselką :

Składniki:

Biała kiełbasa z brukselką :

 

  • 4 małe białe kiełbaski
  • 20 brukselek
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka sosu ,,Sosu do mięs ciemnego „ Knorra
  • ¾ szklanki wywaru z gotowania kiełbasy

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z brukselką :
Białą kiełbasę obgotować w małej ilości wody( 15 minut od zagotowania ). Wyjąć z wody i obsmażyć na rumiano na maśle z oliwą . Zalać wodą z obgotowania kiełbasy . Brukselkę ugotować do miękkości ( 15-20 minut , zależnie od wielkości główek ).Odcedzić . Dodać do kiełbasy . Dusić ok. 10 minut. Doprawić sosem . Podawać z ziemniakami .