gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 846]

Biała kiełbasa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Biała kiełbaska nie musi być spożywana tylko w okresie Wielkanocnym. Jest idealna przez calutki rok.

Biała kiełbasa z warzywami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Biała kiełbasa z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa z warzywami
Przygotowane białe kiełbaski należy nakłuć w kilku miejscach widelcem. Następnie układamy je w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym wcześniej margaryną. Całość zalać ok. pół szklanki wody. Włożyć do piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 st.

W między czasie por należy drobno poszatkować i zeszklić na patelni na oleju. Dodać pokrojone drobno pieczarki. Całość przyprawić solą, pieprzem i kucharkiem. Podsmażać na patelni ok. 5 minut.

Kiełbaski wyciągnąć z piekarnika, obrócić w naczyniu dołem do góry. Następnie wykładamy na nie przygotowane warzywa. Posypać marynowaną papryką, wcześniej pokrojoną w paski.

Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut. Po wyjęciu ładnie udekorować.
Biała kiełbasa z warzywami
Biała kiełbaska nie musi być spożywana tylko na Wielkanoc
Biała kiełbasa z warzywami
Na sam początek przygotowujemy kiełbaskę
Biała kiełbasa z warzywami
Zalewamy przygotowaną kiełbaskę wodą i lekko zapiekamy
Biała kiełbasa z warzywami
Porę należy poszatkować dość drobno i posypać nią kiełbaskę
Biała kiełbasa z warzywami
Biała kiełbasa z warzywami