belerini

belerini

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Biała kiełbasa zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste i na prawdę pyszne. Polecam!!!

Biała kiełbasa zapiekana

Składniki:

Biała kiełbasa zapiekana

 

  • biała kiełbasa 1 kg
  • cebule 2 szt
  • czosnek 1 główka
  • smalec 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa zapiekana
Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem i ścisło ułożyć w nim kiełbasę. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Z główki czosnku oddzielić pięć ząbków, obrać je. Kiełbasę obłożyć cebulą i obranymi ząbkami czosnku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200c. Piec godzinę, co jakiś czas nakłuwając kiełbasę.