Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Łatwa,szybka przekąska na przykład na świąteczne śniadanko.

Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem.

Składniki:

Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem.

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem.
Białą surową kiełbasę pokroić na kawałki około 5 centymetrowe.Każdy kawałek kiełbasy owinąć wędzonym boczkiem i spiąć wykałaczką.Ułożyć pionowo kiełbasę w naczyniu żaroodpornym.Cebulę pokroić w plastry i na każdym kawałku kiełbasy położyć plasterek cebuli.Oprószyć to solą,pieprzem oraz sporą ilością ostrej papryki,estragonu i oregano.Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką lub folią aluminiową.Zapiekać w nagrzanym piekarniku około 30 minut.Wspaniale smakuje na zimno z chrzanem i pieczywem.