beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Biało - czerwone pomidorki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pomidorki inaczej :) :) :)

Biało - czerwone pomidorki

Składniki:

Biało - czerwone pomidorki

 

 

Sposób przygotowania:

Biało - czerwone pomidorki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż w dość grube plastry. Pomidory myjemy, ścinamy czapeczki. Również kroimy w grube plasterki. Jajko i pomidora oprószamy pieprzem. Następnie składamy pomidora przekładając plastrami jajka. Szczypiorek drobniutko kroimy i posypujemy nim kolejne warstwy (można posypać samego pomidora). Całość przykrywamy czapeczkami. Ustawiamy na półmisku wyłożonym sałatą. Dowolnie dekorujemy. Przed spożyciem solimy.