Sposób przygotowania:
,,Biało w kurze ,,wg Buni :
Rozbić ( tłuczkiem do mięsa ) pierś na foremny płat ( ostrożnie by nie przerwać włókien mięsa ) . Posolić i popieprzyć. Ułożyć na mięsie kiełbaski .Zawinąć podkładając boki tak by uformować kształtny rulon. Ułożyć wędzonkę tak by plastry zachodziły na siebie i ułożyć na niej roladkę. Zawinąć zawiązując nicią do mięsa . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladkę na rumiano. Dołożyć masło. Podlać wodą .Dołożyć pokrojony w centymetrowe kawałki por i marchew pokrojoną w słupki.. Dusić na małym gazie 30 minuttak by sos odparoweał do objętości 1/2 szklanki .Wsypać koper . Doprawić sos. Wyjąć roladkę , usunąć nici .Przekroić na 2 części po skosie .
Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką .
Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką .
msewka
góralka
Mirka227
5!!!
Doro
Babciagramolka
Hi hi - cieszę się, ze się spodobało. Robię z tego co jest w domu . To takie podpowiedzi dla moich dzieciaków żeby im podpowiedzieć co można z czym łączyć i że nie potrzeba się ściśle trzymać przepisów a z tego co akurat jest w lodówce można zawsze coś ugotować.