Sposób przygotowania:
Biały 3-bit (pycha)
BISZKOPT: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Do ubitych dokładamy stopniowo cukier, a następnie żółtka. Do puszystej masy dokładamy mąkę, proszek do pieczenia oraz olej. Delikatnie łączymy składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy około 15-20 minut w 180˚C. Gotowy biszkopt studzimy. MASA BUDYNIOWA: Z mleka, cukru, żółtek mąki i budyniu gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy masło, dodajemy budyń. Do masy można dodać alkohol. Tak przygotowaną masę budyniową wykładamy na upieczony biszkopt. DODATKOWO: Na wyłożoną masę budyniową wykładamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy warstwę krówki. Na krówkę ponownie wykładamy warstwę herbatników. ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier. Gdy ten dokładnie wymieszamy wlewamy żelatynę. Dokładnie miksujemy. Śmietankę wylewany na herbatniki. Całość posypujemy poruszonymi ciasteczki lub herbatnikami i odstawiamy do lodówki by śmietanka zastygła.
gosiapiotrek23
zbysiowa
Lizusek2
misia5