Sposób przygotowania:
3 - Bit 2
Ciasto orzechowe:
Orzechy drobno posiekać. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać mąki , proszek do pieczenia i miód - wymieszać ,ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i piec przez ok 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Większe pół szklanki mleka wymieszać z jajkami , mąką i budyniami wlać do gotującej się reszty mleka - ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać zimny budyń.Bita śmietana: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Śmietanę ubić z 2 śnieżkami ( proszkiem ) i dodać lekko tężejącą galaretkę - ubić.
Warstwy:
Na ciasto orzechowe wyłożyć 1/2 część masy na to pookładać herbatniki - masę krówkową - herbatniki - pozostała część masy - bita śmietana i starta czekolada.
Orzechy drobno posiekać. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać mąki , proszek do pieczenia i miód - wymieszać ,ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i piec przez ok 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Większe pół szklanki mleka wymieszać z jajkami , mąką i budyniami wlać do gotującej się reszty mleka - ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać zimny budyń.Bita śmietana: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Śmietanę ubić z 2 śnieżkami ( proszkiem ) i dodać lekko tężejącą galaretkę - ubić.
Warstwy:
Na ciasto orzechowe wyłożyć 1/2 część masy na to pookładać herbatniki - masę krówkową - herbatniki - pozostała część masy - bita śmietana i starta czekolada.
irena7