Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

3 - Bit 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Popularny 3 BIT z ciastem orzechowym , bitą śmietaną, karmelem i herbatnikami

3 - Bit 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

3 - Bit 2

 

 

  • Masa:
  • 2 budynie śmietankowe z cukrem
  • 2 szklanki mleka
  • 5 żółtek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 margaryna

 

 

  • Oraz:
  • Paczka herbatników (ok 44)
  • masa krówkowa
  • czekolada

Sposób przygotowania:

3 - Bit 2
Ciasto orzechowe:

Orzechy drobno posiekać. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać mąki , proszek do pieczenia i miód - wymieszać ,ciasto wylać na blachę wyrównać powierzchnie i piec przez ok 20 minut w temp. 170 stopni.



Masa:

Większe pół szklanki mleka wymieszać z jajkami , mąką i budyniami wlać do gotującej się reszty mleka - ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodać zimny budyń.Bita śmietana: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody. Śmietanę ubić z 2 śnieżkami ( proszkiem ) i dodać lekko tężejącą galaretkę - ubić.



Warstwy:

Na ciasto orzechowe wyłożyć 1/2 część masy na to pookładać herbatniki - masę krówkową - herbatniki - pozostała część masy - bita śmietana i starta czekolada.
3 - Bit 2
Upiec placek orzechowy i odstawić do ostygnięcia
3 - Bit 2
Ugotować budyń ostudzić i utrzeć z margaryną
3 - Bit 2
Na ciasto orzechowe wyłożyć 1/2 część masy na to pookładać herbatniki masę krówkową herbatniki pozostała część masy bita śmietana i starta czekolada

Tagi:

czekolada