Sposób przygotowania:
kolorowe ciasto z kremem
żółtka ucieramy z cukrem i skórką z cytryny na puszysty krem,białka ubijamy mikserem na sztywna pianę..dodajemy ja do utartych żółtek i delikatnie mieszamy.Następnie dodajemy przesiana mąkę,proszek do pieczenia i 15 dag zmielonych migdałów.Mieszamy.1/4 porcji ciasta odkładamy do innego naczynia,dodajemy kakao i 3 dag zmielonych migdałów-mieszamy..Foremkę smarujemy tłuszczem,wysypujemy płatkami migdałowymi.Wykładamy ciemne ciasto,a następnie jasne.Pieczemy ok 40min w 180st.Po upieczeniu i wystudzeniu wykładamy ciasto na deskę. KREM: masło ucieramy mikserem do białości,dodajemy cukier puder i nie przerywając ucierania wlewamy wiśniówkę.Ucieramy do momentu aż otrzymamy konsystencję gładkiego kremu.Z płaskiej strony ciasta na jego całej długości wycinamy klin i delikatnie go wyjmujemy.W miejscu przecięcia ciasto smarujemy kremem,dociskamy klin do kremu i delikatnie odwracamy ciasto,( wykrojony klin można skropić wiśniówką).Wierzch ciasta posmarować polewa czekoladową