Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i galaretką
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, cukier, wodę i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz olej. Ciasto rozdzielamy do trzech miseczek. Do jednej miseczki dodajemy kakao i mieszamy, wylewamy na spód przygotowanej dużej blaszki. Do drugiej miseczki dodajemy mak mieszamy i wylewamy na ciasto z kakao a do trzeciej miseczki dodajemy wiórki i wylewamy na wierzch. Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok. 35 minut w 170 stopniach. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki wrzątku i odstawiamy do lekkiego stężenia. Budyń gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i studzimy. Ucieramy albo miksujemy go z masłem (25 dag), może być też margaryna. Czekoladę (może być nadziewana) rozdrabniamy i krótko miksujemy albo mieszamy z kremem. Spodnią połowę ciasta smarujemy powidłami i wykładamy krem.Rozsmarowujemy. W kremie łyżeczką robimy wgłębienia i zalewamy je tężejącą galaretką. Przykrywamy drugą połową ciasta i smarujemy masą krówkową. Można zasypać wiórkami kokosowymi. Odstawiamy w chłodne miejsce.