katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ciasto z kremem i powidłami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto z kremem i kawową nutką .Smaczne następnego dnia gdy ciasto troszkę zwilgotnieje.W sam raz do kawy czy herbaty z rodzinką albo gośćmi.

Ciasto z kremem i powidłami

Składniki:

Ciasto z kremem i powidłami

 

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • mąka 2 szkl
  • olej 3/4 szkl
  • cukier waniliowy 1 szt
  • budyń 3 szt
  • mleko 3,5 szkl
  • cukier 5 łyżek
  • cappuccino 2 łyżki
  • masło 1 szt
  • powidła albo dżem
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem i powidłami
Jajka wybijamy i ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Cały czas ubijając dodajemy olej imąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwa blaty . Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru i kawy .Budyń studzimy i miksujemy z masłem . Przekrojone strony ciasta smarujemy powidłami. Na spodni blat ciasta wykładamykrem i przykrywamy smarowaną stroną drugiego blatu. Polać polewą czekoladową i schłodzić.