Sposób przygotowania:
Biesiadna piramida przekąsek waflowych.
Obieramy i mielimy ryby. Dodajemy łyżkę majonezu i jogurtu - mieszamy. Dzielimy je na połowę, do jednej części dodajemy kurkumę i musztardę, do drugiej 1 łyżeczkę papryki słodkiej w proszku i pastę pomidorową. Mieszamy i nakładamy na wafle na liściu kruchej sałaty. Mielimy szynkę odkrawając wcześniej kilkanascie cieniutkich półplasterków do dekoracji. Do zmielonej częsci dodajemy chrzan, 1 łyżkę majonezu - mieszamy.Nakładamy na wafle na liściu kruchej sałaty. Mielimy 4 jaja i połowę sera, dodajemy 1 łyzkę majonezu i 1 łyżkę jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Z drugirj części sera robimy wiórki do dekoracji Nakładamy pastę na wafle na liściu kruchej sałaty.Następnie układamy naprzemiennie dwie góry kanapek tak, by połowa, która będzie stykała się z inną kanapką była nakryta sałatą ozdobną (częścią ozdobną na zewnątrz). Na części widocznej z pastą ukłądamy odpowiednio dekoracje: na kanapkach szynkowych - ruloniki z szynki i listki pietruszki, na kanapkach serowo - jajecznych - połówki jaja i wiórki serowe, na czerwonej paście rybnej - paseczki czerwonej papryki na żółtej paście rybnej - kapary. Na końcu ułóż liście bazylii, małe papryczki i oprósz kanapki słodką papryką w proszku.
Natala1210
margolata