Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Bigos

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Następnego dnia bigos odgrzać, podawać z pieczywem.

Bigos

Składniki:

Bigos

 

  • Danie dla 8 osób:
  • 2 kg kiszonej kapusty,
  • 600 g wołowiny,
  • 600 g żeberek,
  • 300 g kiełbasy,
  • 50 g suszonych śliwek,
  • 2 łyżki stołowe przyprawy do bigosu Galeo.

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Kapustę odcisnąć, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować bez przykrycia. Gdyby kapusta była za kwaśna odlać część płynu i dolać świeżej wody. Mięso upiec. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso, kiełbasę, śliwki, przyprawę i gotować na małym ogniu 2-3 godziny często mieszając. Dodanie do bigosu kilku łyżek czerwonego, wytrawnego wina uatrakcyjni smak bigosu czyniąc go bardziej wykwintnym. Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl