dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Bigos kapitański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny bigos, idealnie nadający się na obiad w chłodny, jesienny dzień. Zasmakuje każdemu z domowników!

Bigos kapitański

Składniki:

Bigos kapitański

 

  • puszka groszku
  • pół kg pieczarek
  • 2 cebule
  • pół kg kiełbasy
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bigos kapitański
Pokrój kiełbasę w grubą kostkę, usmaż i włóż do garnka. Pokrój pieczarki, przesmaż i dodaj do kiełbasy. Cebulę pokrój w talarki, usmaż, przełóż do garnka. Dodaj groszek wraz z zalewą, koncentrat, ketchup, sól i pieprz do smaku. Duś przez 15-20 minut na wolnym ogniu, podlewaj wodą i często mieszaj. Bigos można podawać z chlebem lub ziemniakami.

Tagi:

kielbasa bigos