Sposób przygotowania:
Bigos ze smażonymi pulpecikami
Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Kapustę kroimy na drobno. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce i wkładamy razem z kapustą do gotującej się wody.
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na pulpeciki wkładamy do miski i formujemy pulpeciki. Jeśli masa jest za mało kleista dolewamy wodę lub dodajemy bułkę tartą. Pulpeciki smażymy na rozgrzanym oleju.
Pieczarki czyścimy i kroimy na małe kawałki. Białą cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i przesmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanym oleju, dodajemy do garnka. Gdy bigos będzie prawie ugotowany, dodajemy suszoną żurawinę. Na samym końcu dodajemy pozostałe składniki , gotujemy razem przez chwilę. Bigos przekładamy na talerz, układamy pulpeciki. Dekorujemy zieloną pietruszką.
Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki na pulpeciki wkładamy do miski i formujemy pulpeciki. Jeśli masa jest za mało kleista dolewamy wodę lub dodajemy bułkę tartą. Pulpeciki smażymy na rozgrzanym oleju.
Pieczarki czyścimy i kroimy na małe kawałki. Białą cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i przesmażamy razem z pieczarkami na rozgrzanym oleju, dodajemy do garnka. Gdy bigos będzie prawie ugotowany, dodajemy suszoną żurawinę. Na samym końcu dodajemy pozostałe składniki , gotujemy razem przez chwilę. Bigos przekładamy na talerz, układamy pulpeciki. Dekorujemy zieloną pietruszką.