motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Bigos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny bigos pieczarkowy

Bigos pieczarkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bigos pieczarkowy

 

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
  • 1 kg pieczarek
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżeczka cukru
  • kucharek
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki wody
  • przecier pomidorowy

Sposób przygotowania:

Bigos pieczarkowy
Pokrojoną kapustę kiszoną zalewamy wodą, dodajemy smalec, cukier i doprowadzamy do wrzenia. Jak zacznie się gotować odkrywamy i gotujemy do miękkości. W tym czasie obieramy pieczarki dodajemy oliwę, wodę i dusimy ok. 15 minut. Pieczarki łączymy z ugotowaną kapustą doprawiamy kucharkiem i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Bigos pieczarkowy
Etap 1 Pokrojoną kapustę gotujemy do miękkości
Bigos pieczarkowy
Etap 2 Obrane i pokrojone pieczarki dusimy
Bigos pieczarkowy
Etap 3 Pieczarki łączymy z kapustą, dodajemy przecier i doprawiamy

Tagi:

bigos