bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Bigos po hultajsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy pomysł. polecam

Bigos po hultajsku

Składniki:

Bigos po hultajsku

 

  • wędzonej, 100 ml wina (madera), sól, cukier, kminek, majeranek i przyprawa do zup do smaku.

Sposób przygotowania:

Bigos po hultajsku
Mięso umyć, pokrajać w paseczki, podsmażyć, dodać pokrajaną w kostkę cebulę (5 dag), lekko zrumienić, skropić wodą i dusić do miękkości. Kapustę i boczek pokrajać, zalać małą ilością wrzącej wody, posolić, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na 10—15 minut, a potem gotować ok. 50 minut pod przykryciem. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Pozostałą cebulę pokrajać w kostkę, podsmażyć, wymieszać z mąką, zrumienić. Włożyć do kapusty pod koniec gotowania razem z mięsem, kiełbasą pokrajaną w plasterki, winem, posiekanymi migdałami i przyprawami.