carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Bigos po kapitańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i syta potrawa. Polecam

Bigos po kapitańsku

Składniki:

Bigos po kapitańsku

 

  • 1.5 kg cebuli
  • 0.5 kg pieczarek
  • 2 papryki
  • 0.5 kg mięsa mielonego
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Bigos po kapitańsku
Cebule kroimy w cienkie talarki. Smażymy ja na miękko pod przykryciem. W garnku z odrobina wody rozrabiamy kostke rosołową, wrzucamy usmarzoną cebulę. Pieczarki kroimy w plastry, papryke również i przesmażamy na patelni. Dodajemy do bulionu. Z mielonego mięsa formujemy maleńkie kotleciki, smażymy je i wrzucamy do cebuli. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Tagi:

mięso bigos