BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Bigos warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Super dodatek do kielbaski z grila lub boczku ale z grilla.

Bigos warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos warzywny

 

  • Pol glowki mlodej kapusty, duza marchewka,
  • duza pietruszka, duzy por,, maly seler,
  • 10 dag pieczarek, -4 straki papryki konserwowej,
  • zabek czosnku,
  • cwierc kostki masla lu margaryny, pieprz wegeta, ewentualnie koncentrat pomidorowy i drobno pokrojony koperek.

Sposób przygotowania:

Bigos warzywny
Kapuste pokroic drobno i zagotowac, dobra jest taka jak zostaje z golabkow, jest wtedy sparzona i nie trzeba jej dlugo gotowac. , poczym ja osaczyc z wody,Wloszczyzne obrac , umyc, i poszatkowac na tarce o duzych oczkach, ja mam gotowa marchewke z malego sloiczka, super sie nadaje. , por pokroic w pol krazki, pieczarki w plasterki. Ja nieraz nie dodaje pieczarek i tez smakuje rewelacyjnie. W duzym garnku roztopic margaryne , nastepnie dodac kapuste , i reszte wloszczyzny doprawic do smaku wegeta. i tak podsmazac na margarynce dopoki nie bedzie wszystko miekkie. Na koniec dodaac papryke pokrojona w paski, i zabek czosnku , koperek. Dalej podusic, doprawic pieprzem, i jeszcze troszke wegety. do smaku. Ewentualnie dodac koncentrat pomidorowy wedlug uznania.
Bigos warzywny
Pierw roztapiamy margarynke lub maslo w duzy garnku lub rondelku.
Bigos warzywny
a dodalam tutaj kapustke sama poniewaz mialam wszystkie warzywa miekkie.
Bigos warzywny
Mloda kapustka lekko podduszona i doprawiana wegeta,
Bigos warzywny
Tak pokroilam pore przed wrzuceniem do garnka.

Tagi:

bigos