Sposób przygotowania:
Bigos warzywny
Kapuste pokroic drobno i zagotowac, dobra jest taka jak zostaje z golabkow, jest wtedy sparzona i nie trzeba jej dlugo gotowac. , poczym ja osaczyc z wody,Wloszczyzne obrac , umyc, i poszatkowac na tarce o duzych oczkach, ja mam gotowa marchewke z malego sloiczka, super sie nadaje. , por pokroic w pol krazki, pieczarki w plasterki. Ja nieraz nie dodaje pieczarek i tez smakuje rewelacyjnie. W duzym garnku roztopic margaryne , nastepnie dodac kapuste , i reszte wloszczyzny doprawic do smaku wegeta. i tak podsmazac na margarynce dopoki nie bedzie wszystko miekkie. Na koniec dodaac papryke pokrojona w paski, i zabek czosnku , koperek. Dalej podusic, doprawic pieprzem, i jeszcze troszke wegety. do smaku. Ewentualnie dodac koncentrat pomidorowy wedlug uznania.