Sztangiel

Sztangiel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Bigos warzywny II

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Obrać ze skórki dynie i patisona, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w

Bigos warzywny II

Składniki:

Bigos warzywny II

 

Sposób przygotowania:

Bigos warzywny II

Obrać ze skórki dynie i patisona, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Usunąć z papryki gniazda nasienne, pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę na patelni zeszklić pokrojoną w talarki cebule, dodać pokrojone warzywa i stale mieszając, dusić ok. 15 min. Poszatkować i ugotować kapustę w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Wszystkie składniki połączyć, dusić jeszcze przez 5 min. Przyprawić. Podawać z razowym pieczywem.


Tagi:

dynia bigos