Bigos z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Bigos z bakaliami

Składniki:

Bigos z bakaliami

 

  • 1 kg kapusta kiszona bez marchwi,
  • 75 dkg łoipatka wp,
  • 1 szt cebula,
  • 20 dkg pieczarki,
  • 0,5 szklanki rodzynki,
  • 0,5 szklanki suszone śliwki kalifornijskie,
  • olej do smażenia,
  • Sól,
  • pieprz czarny mielony Prymat,
  • suszony majeranek Prymat,
  • 1 szklanka bulion wołowy

Sposób przygotowania:

Bigos z bakaliami
Najpierw obraną cebulę posiekać .Mięso pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaym oleju, obsmażyć mięso, dodać cebulę, przesmażyć, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pieczarki pokroić w plasterki, przesmażyć na odrobinie oleju, dodać rodzynki i posiekane śliwki. Kapustę ugotować,dokładnie odcedzić. Dodać mięso, pieczarki z bakaliami, Przyprawić przyprawami do smaku. Podawać z chlebem lub bułką.