lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Bigos z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bigos z cukinii to danie alternatywne dla tradycyjnego bigosu. Sezon na cukinię trwa więc warto to wykorzystać.

Bigos z cukinii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Bigos z cukinii
Cukinię obieramy ze skórki, wydrążamy pestki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę. Dokładamy cukinię i smażymy do miękkości. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.

Doprawiamy jarzynką, solą i pieprzem. Następnie dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i wcześniej podsmażoną.

Wszystko razem chwilę dusimy i dokładamy przecier pomidorowy i jeszcze kilka minut dusimy.
Bigos z cukinii
Cukinię smażymy razem z cebulką na rozgrzanym oleju
Bigos z cukinii
Cukinię obieramy i wydrążamy środek nasieenny