Sposób przygotowania:
Bigos z cukinii i innych dodatków
Cukinie płuczemy,obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę lub w piórka, następnie wkładamy na patelnie i smażymy do zeszklenia.
Dodajemy wcześniej ugotowany pokrojony w kostkę boczek wędzony, oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę, jeszcze chwile podsmażamy.
Przekładamy wszystko do wiekszego garnka.
Dodajemy cukinię, obrane pokrojone pomidory.
Podlewamy wodą dodając 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz przyprawy i dusimy do miękkości warzyw.
Na sam koniec dodajemy sos słodko kwaśny.
Mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby pieprzem i solą.
Cebulę obieramy i kroimy w większą kostkę lub w piórka, następnie wkładamy na patelnie i smażymy do zeszklenia.
Dodajemy wcześniej ugotowany pokrojony w kostkę boczek wędzony, oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę, jeszcze chwile podsmażamy.
Przekładamy wszystko do wiekszego garnka.
Dodajemy cukinię, obrane pokrojone pomidory.
Podlewamy wodą dodając 3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz przyprawy i dusimy do miękkości warzyw.
Na sam koniec dodajemy sos słodko kwaśny.
Mieszamy, doprawiamy w razie potrzeby pieprzem i solą.
gusia1000