Sposób przygotowania:
Bigos z młodej kapusty
Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
Zagotować.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
Zagotować.
dusia30
eli_555
luna
Jojo
Marika_1961
msewka
s-belata
ewala
luna19
A czemu w niemczech nie można gotować bigosu? Pamiętam, jak bylam w grecji to ugotowalam bez problemu.. tylko z kiszoną kapustą byl klopot ale ze świeżej mozna w każdej chwili.:)