zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2334]

Bigos z młodej kapusty

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Szybki i smaczny bigos z młodej kapusty.

Bigos z młodej kapusty

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 300 g wędzonego boczku
  • 300 g cienkiej kiełbasy
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • woda

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
Kapustę oczyścić i poszatkować, ale nie za cienko, bo młoda kapusta bardzo się gubi.
Wrzucić kapustę do garnka, zalać wodą i gotować prawie do miękkości.
Kiełbasę i boczek podsmażyć na patelni i wrzucić do kapusty.
Doprawić do smaku, ewentualnie jak ktoś lubi dodać odrobinę maggi w płynie.
Do bigosu dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, aż się połączy z bigosem.
Nadmiar soku z bigosu zagęścić mąką wsypaną bo bigosu i dokładnie wymieszaną.
Zagotować.