suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Bigosik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam bigos z białej i kiszonej kapusty

Bigosik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigosik

 

  • ok 40 dag kapusty kiszonej;
  • ok 40 dag kapusty białej;
  • 10 dag pieczarek;
  • 1 cebula;
  • 20 dag kiełbasy;
  • łyżka koncentratu pomidorowego;
  • 2 łyżki oleju;
  • 1 łyżka przyprawy do bigosu;
  • w razie potrzeby sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Bigosik
Kapustę białą szatkuje i gotujemy w wodzie bez soli. Kapustę kiszoną wypłukujemy w zimnej wodzie i również gotujemy bez soli. Na oddzielnych patelniach smażmy na oleju kiełbasę z cebulą i pieczarki. Po ugotowaniu obu kapust, odcedzamy, przekładamy do miseczki i mieszamy z pozostałymi składnikami, doprawiamy przyprawami. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez ok 7 min.
Bigosik
Ugotowane oddzielnie kapusty mieszamy razem.
Bigosik
Na patelni podsmażamy kiełbasę z cebulą na oleju
Bigosik
Oddzielnie podsmażamy pieczarki na oleju
Bigosik
Wszystkie składniki łączymy i mieszamy ze sobą