motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Bigosik wiejski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To danie jest przygotowane z białej kapusty ze smacznymi dodatkami. Pochłania troszkę czasu w przygotowaniu, ale warto.

Bigosik wiejski Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Bigosik wiejski

 

  • 2,5 kg białej kapusty
  • 50 dkg cienkiej kiełbasy
  • 50 dkg szynki wieprzowej
  • 30 dkg wołowiny
  • 3 łyżki koncentratu
  • 30 dkg pieczarek
  • olej do smażenia
  • vegeta
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Bigosik wiejski
Kapustę szatkujemy. Przekładamy do garnka, dodajemy vegetę, zalewamy wodą i gotujemy. Mięso kroimy w grubszą kostkę, smażymy i doprawiamy vegetą. Dodajemy do gotującej się kapusty. Kiełbasę kroimy i smażymy.

Ugotowaną wołowinę kroimy w kostkę. Obrane pieczarki smażymy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do kapusty razem z koncentratem.

Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Bigosik wiejski
Pokrojoną kapustę dajemy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy
Bigosik wiejski
Pokrojone mięso smażymy na rozgrzanym oleju
Bigosik wiejski
Kiełbaskę kroimy i smażymy na rozgrzanej patelni
Bigosik wiejski
Pokrojone pieczarki smażymy i doprawiamy.
Bigosik wiejski
Wołowinę kroimy
Bigosik wiejski
Wszystko łączymy i mieszamy. Doprawiamy