Sposób przygotowania:
Bigosik z pieczarek, cebuli, parówek i kukurydzy
1.Cebulę,czosnek i pieczarki obieramy,następnie pieczarki płuczemy i osuszamy. Czosnek drobno kroimy,cebulę kroimy w piórka ,a pieczarki w półplasterki.
2. W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy ( uważamy,żeby za mocno nie przypiec ) ,następnie wrzucamy pieczarki i chwilę przesmażamy.Całość dusimy do miękkości często mieszając.
3. Kukurydzę osączamy z zalewy,parówki kroimy w plasterki.Następnie dodajemy do pieczarek i cebuli.Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy.
4. Bigosik przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi.Chwilę przesmażamy i podajemy.
2. W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy ( uważamy,żeby za mocno nie przypiec ) ,następnie wrzucamy pieczarki i chwilę przesmażamy.Całość dusimy do miękkości często mieszając.
3. Kukurydzę osączamy z zalewy,parówki kroimy w plasterki.Następnie dodajemy do pieczarek i cebuli.Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy.
4. Bigosik przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi.Chwilę przesmażamy i podajemy.