gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Bigsernik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

super sernik, jest dość gruby :)

Bigsernik

Składniki:

Bigsernik

 

  • 1,50 kg sera białego
  • 2 kostki margaryny
  • 12 żółtek
  • 12 białek
  • 3 budynie waniliowe
  • 3 cukry wanilinowe
  • pół kg cukru pudru
  • dodatkowo 2 żółtka

 

Sposób przygotowania:

Bigsernik
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać do tego po kolei po 1 żółtku i ucierać mikserem. Powinno się dodawać po 1 żółtku i ucierać. Ser biały zmieli dwukrotnie. Dodawać po łyżce do masy. Następnie dodać cukry wanilinowe i budynie. Dalej ucierać, następnie dodać pianę ubitą z białek. Tak przygotowane ciasto wylać na wysmarowaną masłem brytfannę. Gdy będziemy mieć już gotową masę na brytfannie cały placek na samym wierzchu wytrzeć roztrzepanym żółtkiem. Piec ok. 1 godziny w 180 st.