Sposób przygotowania:
Biodrówka w młodej kapuście
Z biodrówki wyciąć kość, mięso pokroić na większe kawałki, , natrzeć przyprawą do wieprzowiny, obsypać mąką i na gorącym oleju mocno je zrumienić-usmażyć z każdej strony.
Kapustę pokroić nie za cienko, wsypać do miski i zalać wrzątkiem na 2 minuty, wodę wylać i kapustę dodać do żeberek.
Dodać drobno pokrojoną paprykę, dodać soli, pieprz mielony, wlać 1 szklankę wody , wymieszać.
Pod przykryciem dusić z 35 minut, do miękkości mięsa na średnim ogniu, jeśli trzeba to dolać jeszcze trochę wody, na koniec wsypać posiekaną pietruszkę, podawać z czym się lubi.
Kapustę pokroić nie za cienko, wsypać do miski i zalać wrzątkiem na 2 minuty, wodę wylać i kapustę dodać do żeberek.
Dodać drobno pokrojoną paprykę, dodać soli, pieprz mielony, wlać 1 szklankę wody , wymieszać.
Pod przykryciem dusić z 35 minut, do miękkości mięsa na średnim ogniu, jeśli trzeba to dolać jeszcze trochę wody, na koniec wsypać posiekaną pietruszkę, podawać z czym się lubi.
robaczek