zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Biodrówkowy misz masz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kupiłam piękną biodrówkę i ugotowałam z niej gulasz. Część zjedliśmy z plackami ziemniaczanymi a część z pieczywem.

Biodrówkowy misz masz Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biodrówkowy misz masz

 

  • 1 biodrówka ( 1 kg )
  • 1 cebula
  • 200 g blanszowanych kurek ( mrożonych )
  • 200 g dyni pokrojonej w kostkę ( mrożonej )
  • 1/2 czerwonej papryki Palermo ( może być inna )
  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1/2 małego selera
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki posiekanej naci selera
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • pieprz cayenne
  • czosnek granulowany
  • Dodatkowo :
  • 2 łyżki mąki
  • 1 l wody
  • 3 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Biodrówkowy misz masz
Mięso po umyciu odciąć od kości i pokroić w kostkę ( kość można wykorzystać do zupy ). W szerokim rondlu rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso a potem podsmażyć. Gdy mięso się smaży przygotować resztę składników. Obrać, umyć i dowolnie je pokroić ( u mnie kostka, półplasterki i plasterki ). Gdy mięso się zrumieni dodać wszystkie pozostałe składniki, chwile podsmażyć a potem wlać wodę i dodać przyprawy. Całość dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody i zagotować. W razie potrzeby ewentualnie jeszcze doprawić. 
Biodrówkowy misz masz
mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rumiano
Biodrówkowy misz masz
potem dodać pozostałe składniki do podsmażonego mięsa
Biodrówkowy misz masz
podlac wodą dodać przyprawy i dusić do miękkości pod przykryciem

Tagi:

dynia