Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Żeberka duszone w kapuście z suszonymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żeberka duszone w kapuście z suszonymi grzybami- doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Każdemu będą smakować.

Żeberka duszone w kapuście z suszonymi grzybami

Składniki:

Żeberka duszone w kapuście z suszonymi grzybami

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone w kapuście z suszonymi grzybami
1. Żeberka kroję na porcje. Mięso przekładam do garnka razem z kapustą kiszoną. Dodaję suszone grzyby, liście laurowe, ziele angielskie oraz kminek. Całość zalewam wodą, tak by kapusta i mięso były zanurzone. Gotuję około 30 minut.

2. Cebulę kroję w kostkę. Na oliwie szklę cebulę. Cebulę dodaję do kapusty razem z posiekanym koperkiem. Kapustę i żeberka duszę na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.