Sposób przygotowania:
Bistecca rara stek wołowy krwisty
Mięso wołowe plaster o grubości 1,5 cm wycinam z większego kawałka polędwicy wołowej lekko przerośniętym małym tłuszczykiem. Myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym, sypiemy czarnym pieprzem w okół lekko nacinamy na brzegach aby na się nie zwijał jak go będziemy smażyć, skraplamy oliwą z oliwek i kładziemy na rozgrzaną patelnie najlepiej grillowej (ja używam teflonowej z grubym dnem do smażenia bez tłuszczu).pierwszą stronę smażymy około 1 minuty potem przewracamy na drugą i smażymy ale teraz 3 minuty następnie przewracamy ponownie i jeszcze smażymy 1 minutę. Wykładamy na talerz i solimy. Podajemy z pieczywem lub z frytkami. Ja lubię krwisty w tak sposób to robię jak go kroję jest różowy w środku. Życzę smacznego. :)