Sposób przygotowania:
Biszkop z ananasem i brzoskwinią
Biszkopt; białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Na upieczony biszkopt rozkładamy pokrojone brzoskwinie i ananasy. Sok z brzoskwiń dajemy do garnka razem z sokiem z ananasa i doprowadzamy do wrzenia. Budyń mieszamy w /1/2 szkl wody i wlewamy na gotujący sok. Gotujemy jeszcze przez chwilkę ciągle mieszając, aby zgęstniało. Ugotowany zimny budyń dajemy na przygotowane ciasto. Dokładnie rozprowadzamy.
![Biszkop z ananasem i brzoskwinią Biszkop z ananasem i brzoskwinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkop-z-ananasem-i-brzoskwinia-172140.jpg)
![Biszkop z ananasem i brzoskwinią Biszkop z ananasem i brzoskwinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkop-z-ananasem-i-brzoskwinia-172141.jpg)
![Biszkop z ananasem i brzoskwinią Biszkop z ananasem i brzoskwinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkop-z-ananasem-i-brzoskwinia-172142.jpg)
![Biszkop z ananasem i brzoskwinią Biszkop z ananasem i brzoskwinią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkop-z-ananasem-i-brzoskwinia-172143.jpg)