motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkop z ananasem i brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biszkopt z owocami pod pierzynką budyniową

Biszkop z ananasem i brzoskwinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkop z ananasem i brzoskwinią

 

  • BISZKOPT;
  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • WIERZCH;
  • 2 brzoskwinie z puszki
  • 4 ananasy z puszki
  • 1 ,5 szkl soku z brzoskwiń
  • 0,5 szkl soku z ananasa
  • budyń truskawkowy bez cukru

Sposób przygotowania:

Biszkop z ananasem i brzoskwinią
Biszkopt; białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 20 minut. Na upieczony biszkopt rozkładamy pokrojone brzoskwinie i ananasy. Sok z brzoskwiń dajemy do garnka razem z sokiem z ananasa i doprowadzamy do wrzenia. Budyń mieszamy w /1/2 szkl wody i wlewamy na gotujący sok. Gotujemy jeszcze przez chwilkę ciągle mieszając, aby zgęstniało. Ugotowany zimny budyń dajemy na przygotowane ciasto. Dokładnie rozprowadzamy.
Biszkop z ananasem i brzoskwinią
Białka ubijamy razem z cukrami. Dodajemy żółtka i mąkę z proszkiem. Pieczemy biszkopt
Biszkop z ananasem i brzoskwinią
Na biszkopt rozkładamy pokrojone brzoskwinie i ananasy
Biszkop z ananasem i brzoskwinią
Gotujemy budyń na soku z brzoskwiń i ananasa
Biszkop z ananasem i brzoskwinią
Zimny budyń rozkładamy na przygotowane ciasto