Sposób przygotowania:
Biszkopciki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić aż zbieleją i nie przerywając ubijania dodawać stopniowo 1/2 szklanki cukru.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,wyłożyć na pianę na przemian z mąką,delikatnie wymieszać.Przygotowaną masę wyciskać przez tutkę na wyłożone pergaminem blachy.Piec w średnio gorącym piekarniku 160 s.c na jasno złoty kolor.
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić aż zbieleją i nie przerywając ubijania dodawać stopniowo 1/2 szklanki cukru.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,wyłożyć na pianę na przemian z mąką,delikatnie wymieszać.Przygotowaną masę wyciskać przez tutkę na wyłożone pergaminem blachy.Piec w średnio gorącym piekarniku 160 s.c na jasno złoty kolor.