Biszkopciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

biszkopciki nadają się na każdą okazję nawet do największych łasuchów

Biszkopciki

Składniki:

Biszkopciki

 

  • Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki wrocławskiej
  • 9 jajek
  • 2/3 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Biszkopciki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić aż zbieleją i nie przerywając ubijania dodawać stopniowo 1/2 szklanki cukru.Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem,wyłożyć na pianę na przemian z mąką,delikatnie wymieszać.Przygotowaną masę wyciskać przez tutkę na wyłożone pergaminem blachy.Piec w średnio gorącym piekarniku 160 s.c na jasno złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka