szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Biszkopciki z kremem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Biszkopty z kremem śmietankowym z mascarpone.

Biszkopciki z kremem 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopciki z kremem 2

 

  • małe opakowanie (120g) okrągłych biszkoptów
  • 250 g śmietanki 30 %
  • 2 łyżki cukru
  • 2 duże łyżki sera mascarpone
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 150 ml mleka
  • barwnik pomarańczowy spożywczy
  • cukier do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopciki z kremem 2
W biszkoptach przy pomocy łyżeczki wydrążyć niewielkie wgłębienia. Do rondelka przelać 50 ml mleka i gotować z łyżeczką żelatyny, ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia żelatyny. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier , ser mascarpone i ostudzone mleko z żelatyną i dalej ubijać. Gotowy krem można połączyć z okruszkami z biszkoptów. Gotowym nadzieniem wypełniać wydrążone biszkopty i łączyć po 2 sztuki. Schłodzić 15 minut w lodówce. W reszcie mleka rozpuścić barwnik i maczać w nim połączone biszkopty, a nastepnie obtaczać w cukrze. Pozostawić do wyschnięcia.
Biszkopciki z kremem 2
Podstawowe składniki to biszkopty śmietana i ser mascarpone
Biszkopciki z kremem 2
Ze śmietany cukru sera i mleka z żelatyn a przygotowujemy krem
Biszkopciki z kremem 2
W biszkopkach łyżeczką wydrążamy wgłębienia
Biszkopciki z kremem 2
Połączone kremem biszkopciki maczamy w zabarwionym mleku i obtaczamy w cukrze.

Tagi:

biszkopt sery ser