kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rozbić 4 białka do misy, dodać trochę soli i ubić na sztywno. Dodać 3 łyżki wody, cukier

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

  • 4 jajka
  • odrobina soli
  • 4 łyżki zimnej wody
  • 200g cukru
  • cukier waniliowy
  • 180g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Rozbić 4 białka do misy, dodać trochę soli i ubić na sztywno. Dodać 3 łyżki wody, cukier, i jeden cukier waniliowy. Dobrze wymieszać i do naszej masy dodać żółtka, mąkę i 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Całość miksować ale na wolnych obrotach, całość powinna tworzyć puszysta masę. Piec w temp 160C, jakieś 30min. Trzeba pamiętać o tym żeby blachę posmarować tylko na spodzie margaryną.