madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Biszkopt 16

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wydawałoby się że biszkopt to najprostsza rzecz na świecie:) nie w moim przypadku :) bardzo długo trwało zanim ten przepis okazał się naj

Biszkopt 16 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt 16

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt 16
Białka jaj oddzielić od żółtek i i ubić na sztywna pianę dodając pod koniec ubijania cukier oraz cukier waniliowy Obie mąki pszenną i ziemniaczaną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy żółtka i cały czas mieszając dodajemy po trochu sypkie składniki. Blaszkę smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy na blaszkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez około 20 min.
Biszkopt 16
Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec cukier
Biszkopt 16
Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia

Tagi:

biszkopt