strzalka7777

strzalka7777

Kucharz
[Przepisów: 5]

Biszkopt 34

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki i prościutki przepis na biszkopt, który jest podstawą do jeszcze pyszniejszych ciast i torcików :)

Biszkopt 34

Składniki:

Biszkopt 34

 

  • 4 jajka
  • 3/4 szkl, cukru
  • po pół szklanki mąki ziemniaczanej i zwykłej
  • mały proszek do pieczenia (8g)
  • aromat do ciasta

Sposób przygotowania:

Biszkopt 34
Jajka wbijamy do garnka, dodajemy cukier. Miksujemy w garnku na malutkim ogniu (sprawdzając palcem czy masa nie jest za ciepła, żeby jajka się nie zcieły) Miksujemy do momentu, aż masa nie będzie miała konsystencji gęstej śmietany. Zdejmujemy z ognia i dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Na koniec dodajemy aromat zapachowy i wylewamy masę na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok. 200st.C. i pieczemy ok 25 minut.