mona3

mona3

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

biszkopt budyniowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo lekki biszkopt budyniowy

biszkopt budyniowy

Składniki:

biszkopt budyniowy

 

  • biszkopt:
  • 5 jaj
  • 1szkl. cukru
  • 3 budynie śmietankowe
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem:
  • 0.5l śmietany kremówki
  • 1 galaretka

Sposób przygotowania:

biszkopt budyniowy
białka ubić z cukrem, dodać żółtka , zmiksować.resztę składników dodać i wymieszać łyżką.upiec biszkopt.galaretkę rozpuścić w jednej szklance wody ,śmietanę zmiksować . gdy galaretka wystygnie zmiksować ze śmietaną .biszkopt przekroić na pół i przełożyć kremem posypać cukrem pudrem.

Tagi:

biszkopt