Sposób przygotowania:
Biszkopt cappucino
Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na sztywno, dodać szczyptę soli.W trakcie ubijania dodawać po łyżce cukru.Następnie wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i jedno opakowanie cukru waniliowego.Dodaj żółtka oraz kakao.Ubij masę an krem.Formę wysmarować tłuszczem i wlać ciasto.Upiec biszkopt w temperaturze 180*C przez 50 min.Dwa budynie śmietankowe ugotować w 0,5 litra mleka.Gdy przestygną dodać kostkę miękkiego masła i zmiksować na puszystą masę.Rozsmarować masę budyniową na ostudzonym biszkopcie (można dodać do kremu bakalie).Przygotuj drugą masę kawową.Żelatynę rozpuścić we wrzątku.Śnieżkę ubić z mlekiem i kawą, połączyć z żelatyną masę wylać na krem budyniowy i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Smacznego =)
Smacznego =)
myszka6