zuzi

zuzi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 174]

Biszkopt ciemny-kakaowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łatwy Biszkopt ciemny-kakaowy

Biszkopt ciemny-kakaowy

Składniki:

Biszkopt ciemny-kakaowy

 

  • 6 jaj
  • 5 łyżek maki pszennej
  • 6łyżek cukru
  • 1-2 łyzki kakao
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt ciemny-kakaowy
Mąkę,kakao i proszek do pieczenia wymieszać razem.Białka oddzielic od żółtek i ubić na sztywno,przy włączonym mikserze dodac cukier i żółtka,dodac mąkę z kakao i delikatnie wymieszać.Wylać na forme do pieczenia i piec w temp.160-180*C przez około 30-40 min.

Tagi:

mak biszkopt