Sposób przygotowania:
Biszkopt ciemny z kremem malinowym.
Biszkopt ciemny:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko mieszamy. Wlewamy do wołożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy ok. 30-40 min w 160-180 stopniach.
Krem malinowy:
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę. Śmietanę ubijamy dodając cukier puder i powoli tężejącą galaretkę.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części i przekładamy kremem. Ciasto można polać z wierzchu lukrem.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko mieszamy. Wlewamy do wołożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy ok. 30-40 min w 160-180 stopniach.
Krem malinowy:
W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuszczamy galaretkę. Śmietanę ubijamy dodając cukier puder i powoli tężejącą galaretkę.
Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części i przekładamy kremem. Ciasto można polać z wierzchu lukrem.