aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

biszkopt czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny czekoladowy biszkopt....

biszkopt czekoladowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

biszkopt czekoladowy

 

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wody
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 50 g margaryny

Sposób przygotowania:

biszkopt czekoladowy
Jajka rozbijamy i ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy wodę i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Kolejno dodajemy kakao i ucieramy mikserem na wolnych obrotach. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i ostudzoną wlewamy do ciasta na biszkopt. Takie ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy w 180 stopniach przez około 25-30 minut.
biszkopt czekoladowy
Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, proszek i kakao
biszkopt czekoladowy
Przelewamy do tortownicy i pieczemy okolo pol godziny