motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt czekoladowy 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Biszkopt o smaku czekoladowym

Biszkopt czekoladowy 5 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt czekoladowy 5

 

  • 6 jajek
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 2 czekoladki do picia
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt czekoladowy 5
Białka oddzielamy od żółtek. Do miseczki wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz czekolady w proszku. Wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 20 minut.
Biszkopt czekoladowy 5
Białka ubijamy na sztywno
Biszkopt czekoladowy 5
dodajemy cukier a na końcu mąkę z pozostałymi składnikami