meliana

meliana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Biszkopt dukana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasta na diecie? Tak teraz jest to mozliwe. Dzięki odpowiednio dobranym skladnikom możesz jeść na diecie nawet pyszne biszkopty.

Biszkopt dukana

Składniki:

Biszkopt dukana

 

  • 5 jajek
  • 3 łyżki maizeny
  • 2 łyzki otrebów owsianych
  • 5 tabletek słodziku ( można dać wiecej lub mniej)
  • 0,5 lyzeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt dukana
1. Białka oddzielić od żółtek
2. Białka ubić
3. W osobnej misce wymieszac zołtka +słodzik+ otreby+ proszek do pieczenia+ maizena
4. Odstawić masę na 5 min aby otreby napęczniały ( wowczas biszkopt nam nie opadnie)
5. Do gotowej masy powoli dodwac białka i delikatnie wymieszać.
6. Rozgrzac piekarnik do 200 stopni C.
7. wyłożyc blache papierem do pieczenia/ lub wlac ciasto do formy silikonowej
8. Piec 15-20 min, az ciasto się zarumieni
9. Smacznego :)