Sposób przygotowania:
Biszkopt dukana
1. Białka oddzielić od żółtek
2. Białka ubić
3. W osobnej misce wymieszac zołtka +słodzik+ otreby+ proszek do pieczenia+ maizena
4. Odstawić masę na 5 min aby otreby napęczniały ( wowczas biszkopt nam nie opadnie)
5. Do gotowej masy powoli dodwac białka i delikatnie wymieszać.
6. Rozgrzac piekarnik do 200 stopni C.
7. wyłożyc blache papierem do pieczenia/ lub wlac ciasto do formy silikonowej
8. Piec 15-20 min, az ciasto się zarumieni
9. Smacznego :)
2. Białka ubić
3. W osobnej misce wymieszac zołtka +słodzik+ otreby+ proszek do pieczenia+ maizena
4. Odstawić masę na 5 min aby otreby napęczniały ( wowczas biszkopt nam nie opadnie)
5. Do gotowej masy powoli dodwac białka i delikatnie wymieszać.
6. Rozgrzac piekarnik do 200 stopni C.
7. wyłożyc blache papierem do pieczenia/ lub wlac ciasto do formy silikonowej
8. Piec 15-20 min, az ciasto się zarumieni
9. Smacznego :)