nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Biszkopt idealny 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszny biszkopt. Wykorzystuję go do tortów.

Biszkopt idealny 4

Składniki:

Biszkopt idealny 4

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt idealny 4
1. Białka oddzielamy od żółtek, po czym ubijamy na pianę. Następnie, cały czas miksując, dodajemy stopniowo i na zmianę zółtka i cukry, aż uzyskamy jednolitą masę. Zmniejszamy obroty miksera, po czym powoli wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia. Miksujemy krótko, tylko do chwili, gdy składnikii się połączą. Następnie biszkopt przelewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka (ok. 15-20 minut w zależności od piekarnika.